Brunello di Montalcino DOCG

Mohutné, plné a velice klasické Brunello, které je řazeno mezi absolutní špičku denominace. Giullio Salvioni vyrábí necelých 12 000 láhví ročně tradičním přístupem ve sklepě a maniakální pečlivou prací ve vinici, kdy se snaží najít rovnováhu a vyváženost u každého keře individuelně. Nízké zatížení keře, dlouhé zrání vína ve velkých sudech a skvělá kvalita hroznů jsou základy pro jasně definovaný a rozpoznatelný styl vín Salvioni. Velké Brunello pro znalce a sběratele. 

Více informací

3 245,00 Kč s DPH

O produktu

Objem0,75 l

Více informací

Díky obrovské lásce, vášni k vínu a zemědělství Giulia a Mirelli Salvioni se zrodilo vinařství La Cerbaiola 4 km od Montalcina na jeho jiho-východní expozici. První ročník Brunella byl 1985. Od té doby jejich sláva v Itálii a ve světě stoupá a etiketa Salvioni se stale symbolem hlubokých, elegantních a klasických vín Montalcina. Od počátku se soustředí na produkci extrémně kvalitních hroznů, kdy je základem velice nízké zatížení keře (25-35hl/ha) a na „starý“, tradiční styl práce ve vinici a ve sklepě, bez užití jakékoliv mechanizace, chemie, barikových sudů a jiných netradičních metod. Mirelle a Giuliovi pomáhá dcera Alessia, které ručně lepí etikety a stará se o administrativu. Syn David s otcem Giuliem obdělává vinice a pracuje ve sklepě. Celková roční produkce je necelých 15 000 láhví. Do budoucna chce Salvioni dělat vína stále v tradičním stylu, která budou chutnat nejen jim samotným, ale udělají radost všem ostatním milovníkům velkých vín Montalcina.

odrůda
Sangiovese grosso 100% 5 různých klonů : T19, VCR5, VCR6, F9, R24, vysazena v roce 1980

oblast
Toscana, Montalcino, kopcovitá

vinice
420 m.n.m. vinice 4ha na jiho-východní expozici Montalcina, chudá, břidličná, galestro vedení révy jedno, nebo dvouramenný Cordon, dle hustoty výsadby od 3000-5000 keřů /ha

výnosnost
20 – 40 hl/ha práce ve vinici stříhání na 4-6 oček, v červenci zelená sklizeň a prostříhávání největších hroznů. Ponechají se jen malé. Práce s listím, dle klimatu ročníku a vývoje.

vinifikace
sběr ruční do malých bedýnek, třídění hroznů, pomletí a nakvášení 20-30 dní v 20hl nádobách bez kontrolované teploty. Následné stočení do 20hl dubových sudů kde probíhá jablečno-mléčné kvašení.

zrání
36-42 měsíců v dubových sudech o objemu 20hl, následně v láhvi

popis
červená brilantní rubínová barva, v nose s tóny třešně, višně, červených plodů, v ústech ovocné, mocné s jemnými taniny dobře vyváženým a zapracovaným dřevem.

Recenze

No customer comments for the moment.

Napsat recenzi

Brunello di Montalcino DOCG

Brunello di Montalcino DOCG

Mohutné, plné a velice klasické Brunello, které je řazeno mezi absolutní špičku denominace. Giullio Salvioni vyrábí necelých 12 000 láhví ročně tradičním přístupem ve sklepě a maniakální pečlivou prací ve vinici, kdy se snaží najít rovnováhu a vyváženost u každého keře individuelně. Nízké zatížení keře, dlouhé zrání vína ve velkých sudech a skvělá kvalita hroznů jsou základy pro jasně definovaný a rozpoznatelný styl vín Salvioni. Velké Brunello pro znalce a sběratele. 

Napsat recenzi