Ryzlink vlašský jakostní

Víno zářivé barvy. Jako ve velkých Ryzlincích vlašských, i zde můžete najít typické pálavské rysy. Ve vůni najdete oříšky ve spojení s medem. V chuti potom šťavnatost mladého vína s lehkou minerální strukturou. 

Více informací

160,00 Kč s DPH

O produktu

Objem0,75 l

Více informací

Vinařství Mikrosvín Mikulov má bohatou historii a patří ke kvalitativní špičce v naší zemi. Obhospodařují 160ha vinic na Mikulovsku a na Pálavě, kde má půda vysoký obsah vápna. Panuje zde teplé a suché podnebí, vinice jsou ve svažitém terénu. Především Ryzlink vlašský, Veltlínské zelené, Pálava a Pinot blanc jsou odrůdy, které zde dosahují nejlepších výsledků v národním měřítku. Ryzlinku vlašskému věnuje Mikrosvín své nejlepší polohy, velkou pozornost ve vinici a následně ve sklepě. Vinifikují jej separátně, dle jednotlivých tratí a to nabízí velice vzrušující zážitky při pozorování vlivu terroir Pálavy na tuto odrůdu. Roční produkce vinařství je kolem 90 tisíc litrů vína, vždy velice precizně udělaného. Vína jsou čistá, reflektující svůj pálavský a viniční původ a odrůdu. Sklepmistrem vinařství je Vojtěch Vít, který chce osobitost, výraz a kvalitu vín neustále navyšovat.

Oblast:
Morava, Mikulovská, Pálava Půda: půda těžká s vysokým obsahem vápníku, méně jílovitá

Odrůda:
Ryzlink vlašský 100%

Kategorie:
víno jakostní

Vinifikace:
ruční sběr hroznů, jemné lisování, odkalení, kvašení a zrání v nerezových tancích, v kontaktu s jemným kvasničným kalem, jemná filtrace.

Analytické hodnoty:
alkohol 12,5%
obsah kyselin 6,2 g/l
zbytkový cukr 5,6 g/l

extrakt:
20,7 g/l

Popis:
Víno zářivé barvy. Jako ve velkých Ryzlincích vlašských, i zde můžete najít typické pálavské rysy. Ve vůni najdete oříšky ve spojení s medem. V chuti potom šťavnatost mladého vína s lehkou minerální strukturou.

Recenze

Žádný názor zákazník pro tuto chvíli.

Napsat recenzi

Ryzlink vlašský jakostní

Ryzlink vlašský jakostní

Víno zářivé barvy. Jako ve velkých Ryzlincích vlašských, i zde můžete najít typické pálavské rysy. Ve vůni najdete oříšky ve spojení s medem. V chuti potom šťavnatost mladého vína s lehkou minerální strukturou.