La Perlara – Recioto di Soave DOC

Dezertní víno lisované ze sušených hroznů odrůdy Garganega z nejlepších poloh v Soave Classicu. Má zlatavou barvu, intenzivní vůni po bylinách, medu, fících. V chuti je plné, sladké s dynamickou kyselinkou a podmanivým závěrem. Špičkové dezertní víno. 

Více informací

835,00 Kč s DPH

O produktu

Objem0,5 l

Více informací

Rodinné vinařství Ca´Rugate se zrodilo v roce 1986. Název „Ca´Rugate“ je ispirovaný jménem kopce vulkanického původu, kde rodina Tessariových vlastní 45 ha vinic osázených odrůdou Garganega, v srdci kopcovité oblasti Soave Classico. Dalších 15 hektarů vinic vlastní u obce Montecchia di Crosara v oblasti Valpolicella. Kopcovité terény místní oblasti byly díky umístění, mikroklimatu a půdnímu složení odjakživa rodištěm špičkových vín. Vinařství Ca´Rugate pracuje jen s tradičními – autochtoními odrůdami révy – Garganega a Trebbiano di Soave pro vína bílá a Corvina, Rondinella a Corvinone pro vína červená. Cílem prací na vinici je perfektní kvalita hroznů – krátké vedení letorostů, redukce výnosnosti a užití vhodných klonů dávají vína jedinečných vůní a chutí, která patří k naprosté špičce oblasti Soave. Ca´Rugate svými víny zcela jasně dokazuje, že i Soave Classico může být velké a nanejvýš osobité. Nejdůležitějším heslem rodiny Tessariových je; „Velké víno se rodí nejdříve na vinici a až poté ve sklepě“. Všechny úkony ve sklepě mají jediný cíl, udržet aromatickou integritu hroznů a chuťovou komplexnost. Vinařství Ca´Rugate vedou dva bratři rodiny Tessariových. Amedeo se stará o vinice, Gianni je sklepmistr. Michele, syn Amedea, s obrovskou vášní a zaujetím vína prodává.

POPIS
Zlatá jiskrná barva s vysokou viskozitou. Koncentrovaná vůně lučních květů, fíků, medu. V chuti plné, výrazné, nekonečné s dobrou kyselinkou, která dělá víno příjemně dynamickým. Skvostné dezertní víno, patřící mezi nejlepší v Itálii.

ODRŮDA
100% Garganega

PŮVOD HROZNŮ
kopcovitá vinice v oblasti Soave Classico, Bronoligo v Monforte d´Alpone

TERÉN
kopcovitý, půda vulkanického původu, bohatá na vyvřeliny a kameny.

VÝNOS
35 hl / ha, ruční, druhá polovina října

VINIFIKACE
hrozny se suší ve větraných místnostech vinařství po dobu 6-7 měsíců, přičemž ztratí 70 % vody. Následně se odzrní a velice jemně lisují. Koncentrovaný mošt pomalu prokváší v barikových sudech, kde i následně 12 měsíců zraje.

VHODNÁ JÍDLA
k dezertům, tučným sýrům, gorgonzole, čokoládovým a ovocným koláčům

ANALYTICKÉ ÚDAJE
13,5% vol.,
28 g / l extrakt,
5,5 g / l kyselina

Recenze

Žádný názor zákazník pro tuto chvíli.

Napsat recenzi

La Perlara – Recioto di Soave DOC

La Perlara – Recioto di Soave DOC

Dezertní víno lisované ze sušených hroznů odrůdy Garganega z nejlepších poloh v Soave Classicu. Má zlatavou barvu, intenzivní vůni po bylinách, medu, fících. V chuti je plné, sladké s dynamickou kyselinkou a podmanivým závěrem. Špičkové dezertní víno.