Ripasso della - Valpolicella DOC

Tradiční červené víno z odrůd Corvina, Rondinella, Corvinone, které dvakrát prokváší (ripasso). Poprvé do klasické červené suché Valpolicelly a podruhé po přidání výlisků nasušených hroznů, které se nejdříve lisovali pro velké Amarone. Víno následně zraje ve velkých dubových sudech a poté v láhvi. Má plnou barvu, ovocnou vůni s tóny třešní, červeného ovoce a koření. V ústech je plné, sametové s velice jemnými taniny.

Více informací

590,00 Kč s DPH

O produktu

Objem0,75 l

Více informací

Rodinné vinařství Ca´Rugate se zrodilo v roce 1986. Název „Ca´Rugate“ je inspirací jména kopce vulkanického původu, kde rodina Tessari vlastní 45ha vinic osázené odrůdou Garganega, v srdci kopcovité oblasti Soave Classico. Dalších 15 hektarů vinic vlastní u obce Montecchia di Crosara v oblasti Valpolicella. Kopcovité terény místní oblasti byli díky umístění, mikroklima a půdnímu složení odjakživa rodištěm špičkových vín. Vinařství Ca´Rugate pracuje jen s tradičními – autochtoními odrůdami révy – Garganega a Trebbiano di Soave pro vína bílá a Corvina, Rondinella a Corvinone pro vína červená. Cílem prací na vinice je perfektní kvalita hroznů – krátké vedení letorostů, redukce výnosnosti a užití vhodných klonů dávají vína jedinečných vůní a chutí, které patří k naprosté špičce oblasti Soave. Ca´Rugate svými víny naprosto jasně dokazuje, že i Soave Classico může být velké a nanejvýš osobité. Nejdůležitějším heslem rodiny Tessari je; „Velké víno se rodí nejdříve na vinici a až poté ve sklepě“. Všechny úkony ve sklepě mají jediný cíl, udržet aromatickou integritu hroznů a chuťovou komplexnost. Vinařství Ca´Rugate vedou dva bratři rodiny Tessari. Amedeo se stará o vinice, Gianni je sklepmistr. Michele, syn Amedea, s obrovskou vášní a zaujetím vína prodává.

POPIS
Plná rubínová barva, hluboká vůně po třešních, višních, rybízu, koření a ovoci. V ústech intergrované, kulaté, s velkou délkou a perzistencí. Plné červené víno skvělé pitelnosti.

ODRŮDA
40% Corvina, 30% Rondinella, 30% Corvinone

PŮVOD HROZNŮ
hrozny z kopcovitých poloh u Montecchia di Crosara

TERÉN
kopcovitý, půda bohatá na úlomky, vápenitá VÝNOS 90 hl / ha

VINIFIKACE
Část hroznů se po sběru okamžik vylisuje a vyrobí se červené víno Valpolicella. Toxtrakt. Následně zraje jeden rok v sudech.

VHODNÁ JÍDLA
pečená masa, grilovaná masa, zvěřina a vyzrálé sýry.

ANALYTICKÉ ÚDAJE
13,5%vol,
28 gr / l extrakt,
5,5 gr / l kyselina

Recenze

Žádný názor zákazník pro tuto chvíli.

Napsat recenzi

Ripasso della - Valpolicella DOC

Ripasso della - Valpolicella DOC

Tradiční červené víno z odrůd Corvina, Rondinella, Corvinone, které dvakrát prokváší (ripasso). Poprvé do klasické červené suché Valpolicelly a podruhé po přidání výlisků nasušených hroznů, které se nejdříve lisovali pro velké Amarone. Víno následně zraje ve velkých dubových sudech a poté v láhvi. Má plnou barvu, ovocnou vůni s tóny třešní, červeného ovoce a koření. V ústech je plné, sametové s velice jemnými taniny.