La Foa - Cabernet Sauvignon, DOC

Je klenotem jihotyrolských červených vín a důkazem místních vinohradníků, čeho je možné v horských vinicích dosáhnout. Je hluboké, plné, intenzivní s pevnou strukturou. Košatá vůně po černém rybízu, hořké čokoládě, perníku a vanilce. Cabernet, který nepatří mezi nejlepší jen v Alto Adige... 

Více informací

2 280,00 Kč s DPH

O produktu

Objem0,75 l

Více informací

Alto Adige (jižní Tyrolsko)je země protikladů. Sever a jih, němčina-italština, zasněžené hory a úrodná údolí, alpské a středomořské klima zde nachází simbiozu. Vzrušující mikrokosmos s obrovským potenciálem vyrábět nanejvýš charakterní vína. Arcivévoda Sigismund, který obýval hrad Sigmundskron, nebyl první, který v 15.století oceňoval vína z Colterenzia. Již v 15tém století římský přistěhovalce „Cornelius“ založil první vinice na kopci „Bichl“ (místní dialekt), která rodila vynikající vína. Cornelius založil vinařství „Cornelianus“ které později dalo jméno místní vinařské vesnici „Girlan“.

V roce 1960 založilo 28 vinohradníků vinařské družstvo Colterenzio (Schreckbichl). Další vinohradníci okolí se později připojili a dnes 290 členů družstva obhospodařují 300 hektarů nejlepších poloh oblasti. Vinařství vede Luis Raifer, který je pionýrem jižního Tyrolska vín nejvyšší kvality. Je často nazýván „fanatikem kvality“. Jeho heslem je: „Zpět ke kořenům“. Koncentruje sena jedinečná, charakterní vína oblasti, té nejvyšší kvality. Jeho největší vína pochází z jeho vlastní vinice „La Foa“, (430m.n.m) která jsou jedinečná a dokazují maximální potenciál oblasti. Cílem Luise Raifera je, aby vína Colterenzia představovala autentický požitek a výraz regionu, a byla ambasadory lidí, kteří s láskou obdělávají horské vinice jižního Tyrolska.

POPIS
Tento Cabernet je klenotem jihotyrolských červených vín. Hrozny pocházejí ze stejnojmenné vinice v Girlanu, která je na horském hřebeni v nadmořské výšce 430 m.n.m. Má intenzivní barvu, komplexní vůni připomínající marcipán, černý rybíz, koření, kůži, kakao a čokoládu. V chuti je mohutné, přesto elegantní a nesmírně delikátní se statnou tanickou strukturou. Potenciál k archivaci 10 – 15 let.

VHODNÉ POKRMY
Hodí se výrazným pokrmům z červeného masa, pečené, grilované a dušené. K výrazným sýrům, i jen tak k meditaci.

ODRŮDA
100% Cabernet Sauvignon

POLOHA
Vinice Lafoa se nachází na horském hřebeni v Girlanu 430 m.n.m. Suchá, skvěle drenážovaná půda bohatá na písek a kamení dává vysokou kvalitu hroznů. Vinice je osázena v roce 1987 třemi různými klony Cabernetu vysokou hustotou 6000 keřů na hektar.

VÝNOS
32 hl / ha

VINIFIKACE
Ruční sběr a třídění hroznů, jemné pomletí a 12ti denní rmutace v nerezových tancích. Poté přečerpání do barikových sudů prvního druhého užití kde zraje 18 měsíců. Před lahvováním se jen lehce filtruje.

ANALYTICKÉ HODNOTY
Alkohol 13,2%vol
Kyseliny 4,9 gr / l

Recenze

Žádný názor zákazník pro tuto chvíli.

Napsat recenzi

La Foa - Cabernet Sauvignon, DOC

La Foa - Cabernet Sauvignon, DOC

Je klenotem jihotyrolských červených vín a důkazem místních vinohradníků, čeho je možné v horských vinicích dosáhnout. Je hluboké, plné, intenzivní s pevnou strukturou. Košatá vůně po černém rybízu, hořké čokoládě, perníku a vanilce. Cabernet, který nepatří mezi nejlepší jen v Alto Adige...