Monprá, DOC

Monprá je jediné červené víno vinařství vyrobené ze směsi odrůd. Hrozny Nebbiola, Barbery a Cabernetu Sauvignon pochází z vinic v Monforte d’Alba. Dávají víno syté barvy, velké hloubky a koncentrace s velkou elegancí a dřívější láhvovou vyzrálostí než Barolo. 

Více informací

1 100,00 Kč s DPH

O produktu

Objem0,75 l

Více informací

Návštěva vinařství Claudia Conterna a Guida Fantina je zážitkem nejdříve z úchvatného panoramatického výhledu na vinice oblasti Langhe, zasněžený Mont Blanc, Monte Rosu, Ligurské a Piemontské Alpy. Po ochutnání vín jsou kompletně uspokojeny i ostatní smysly….

V roce 1982 se Claudio Conterno a Guido Fantino rozhodli spojit myšlenky, společně obhospodařovat vinice, které jejich rodiny již dlouho vlastnili. Vzniklo tak vinařství Conterno Fantino. Guido Fantino se jako sklepmistr s obrovskou vášní od zrodu vinařství věnuje výrobě vína a Claudio Conterno se neúnavně stará o vinice a pěstování révy s neuvěřitelnou pečlivostí. Sklep se nachází na kopci „Bricco Bastia“ v Monforte d´Alba, v krajní oblasti denominace Barola s nevyšší průměrnou nadmořskou výškou vinic Barola, které zda dávají vínům nezaměnitelný charakter a dlouhověkost. Conterno Fantino obhospodařují 25 hektarů vlastních vinic a jejich roční produkce čítá necelých 130 000 láhví. Filosofií vinařství je extrémní péče o vinice s cílem získání špičkové kvality hroznů, které díky nejvyspělejší technologii ve sklepě a dlouhé zkušenosti promění ve vína, která patří k nejlepším v celonárodním měřítku. I přes relativně krátkou historii, je vinařství Conterno Fantino jasně zářící hvězdou piemontského nebe, zdobící vinné lístky nejlepších restaurací a sklepy vášnivých sběratelů vín.


PŮVOD
Víno je směsí odrůd Nebbiolo, Barbera a Cabernet Sauvignon. Z vinic Bussia, Ginestra Sottana, Ornati, San Pietro. Cebernet Sauvingon je pěstováno na rozloze 1 ha se speciální expozicí, aby zabezpečil ideální zrání polyfenolů.

Obec
Monforte d´Alba

Odrůda
45% Nebbiolo, 45% Barbera, 10% Cabernet Sauvignon

Stáří vinice
30 let

Hustota výsadby
4200 keřů / ha

Zatížení keře
1,5 kg hroznů

VINIFIKACE
Rmutace v nerezových tancích, 7 – 10 dní, následné zrání v barikových sudech, 12 měsíců, asambláž odrůd a dalších 6 měsíců v bariku. Poté 1 rok v láhvi.

POPIS
Intenzivní granátová barva s vysokou viskozitou. Na nose je výrazné, s tóny kůže, černých peckovin, kakaa, koření a koncentrovaných třešní, černého rybízu a moka. V chuti je teplé, pevné s vysokou ovocností a statným taninem. Velice mužné, elegantí a líbívé víno, které nepotřebuje ke své eleganci zrát tak dlouho jako velké Barolo.

KUCHYNĚ
Vynikající k pečeným masům, zvěřině, grilovaným steakům a vyzrálým sýrům.

Recenze

Žádný názor zákazník pro tuto chvíli.

Napsat recenzi

Monprá, DOC

Monprá, DOC

Monprá je jediné červené víno vinařství vyrobené ze směsi odrůd. Hrozny Nebbiola, Barbery a Cabernetu Sauvignon pochází z vinic v Monforte d’Alba. Dávají víno syté barvy, velké hloubky a koncentrace s velkou elegancí a dřívější láhvovou vyzrálostí než Barolo.