Le Pergole Torte, IGT

Nejslavnější víno sklepa lisované 100% z hroznů odrůdy Sangiovese, které vyrostli na 2 hektarové vinici Le Pergole Torte v Radda in Chianti vysazené v roce 1968. Víno zraje dva roky v dubových sudech a následně v láhvi. Je slavné díky své eleganci, skvělému potenciálu k zrání a oduševnělému charakteru. Velké víno. 

Více informací

2 850,00 Kč s DPH

O produktu

Objem0,75 l

Více informací

Vinařství Montevertine se nachází v srdci oblasti Chianti, v obci Radda in Chianti, v nadmořské výšce 425 m.n.m. Tato lokalita je obydlená již od konce 11. století, jak dokazují zbytky hradeb obrané pevnosti. V roce 1967 koupil Montevertine Sergio Manetti, úspěšný průmyslník, jako své letní sídlo. Upravil dům do obyvatelného stavu a vysadil dva hektary vinic a vybudoval malý sklep, aby si mohl vyrábět vlastní víno pro své přátelé a kamarády. První vyrobený ročník byl 1971 a Sergio Manetti se rozhodl poslat pár láhví na výstavu vín Vinitaly do Verony. Víno sklidilo obrovský úspěch, Sergio Manetti se nadchnul a opustil svou původní obchodní aktivitu a začal se na plno věnovat vínu. Vysadil nové vinice, zmodernizoval sklep a neustále zkvalitňoval vinařství, což pokračuje až do dnešní doby. V listopadu 2000 Sergio Manetti zemřel a vedení vinařství převzal s obrovským zapálením a nadšením jeho syn Martino. Ten ve spolupráci s místním znalcem terroir Brunem Binim a Giuliem Gambellim povýšili renomé vinařství a kvalitu vín Montevertine mezi špičku toskánských vín.

Vína Montevertine jsou vyhledávána sběrateli vín a špičkovými sommeliery pro svou rafinovanost, finesu a eleganci. Jsou to vína tradičního a klasického stylu, která skvěle stárnou. Vyjadřují svou jemností a finesou chladnější terroir Radda in Chianti, aniž by byla banálně subtilní. Jsou to smyslná a oduševnělá vína.


Původ: Toskánsko, Radda in Chianti

Odrůda : Sangiovese 100%

Vinice: Le Pergole Torte, vysazená v roce 1968, 2 ha

Půda: galestro, břidlice, kamení s písek

Expozice: sever, severo-východ

Výnosnost : 40 hl / ha

Fermentace : v cementových vysmaltovaných nádobách po dobu 25 dní

Zrání: 18 měsíců ve velkých dubových sudech, 6 měsíců v barikových sudech, 6 měsíců v láhvi

Teplota podávání: 17 – 18 °C

Gastronomie: pečená bílá a červená masa, zvěřina, vyzrálé sýry

Degustace: víno má brilantní rubínovou barvu, jemnou a komplexní vůni připomínající červené a černé plody, koření, byliny, peckovinu a tabák. V chuti je extrémně elegantní s aristokratickou finesou.

Recenze

Žádný názor zákazník pro tuto chvíli.

Napsat recenzi

Le Pergole Torte, IGT

Le Pergole Torte, IGT

Nejslavnější víno sklepa lisované 100% z hroznů odrůdy Sangiovese, které vyrostli na 2 hektarové vinici Le Pergole Torte v Radda in Chianti vysazené v roce 1968. Víno zraje dva roky v dubových sudech a následně v láhvi. Je slavné díky své eleganci, skvělému potenciálu k zrání a oduševnělému charakteru. Velké víno.