ROSSO DI MONTALCINO
POPIS
Považováno za malé Brunello. Víno z odrůdy Sangiovese grosso z mladších vinic. Zraje 6 měsíců v dubových sudech a poté v láhvi. Má intenzivní rubínovou barvu, bohatou vůni a charakteristickou vůni po třešních a čokoládě, s plnou vyzrálou chutí s dobrou strukturou.
VHODNÁ JÍDLA
Výrazné pokrmy z červeného masa, steaky, t-bone, vyzrálé sýry.
795,00 Kč
Další informace
OBLAST | Toscana, Montalcino |
---|---|
ODRŮDA | 100% Sangiovesse grosso, klonální selekce |
OBJEM | 0, 75 l |
POLOHA | Vinice na jih od Montalcina, mezi obcemi Sant´Angelo a in Colle a Castelnuovo dell'Abate. Nadmořská výška 350 m n. m., půda kamenitá – břidličná. |
VINIFIKACE | Ruční sběr hroznů do malých bedýnek, třídění, jemné pomletí a lisování, následná fermentace v nerezových tancích a vysmaltovaných betonových tancích za teploty 28–30 oC po dobu 18 dnů, s ručním promícháváním rmutového klobouku. Následná malolaktická fermentace a čiření bez filtrace. Zrání 6 měsíců ve velkých dubových sudech od 11 do 40 hl. Následně v láhvi. |
BARVA | Sytá červená rubínová barva |
VŮNĚ | Ovocná plná vůně po višních, fialkách, jemném dřevě a peckovině. |
CHUŤ | Je plné, elegantní, s dobrou strukturou. |