BRUNELLO DI MONTALCINO UGOLAIA
POPIS
Hrozny Sangiovesse grosso pochází z vynikající polohy „Ugolaia“, která je osázená starými keři. Hrozny mají velice tuhou slupku, jsou koncentrované a minerální. Kvasí přes 20 dní v dřevěných kádích a poté víno vyzrává ve velkých sudech ze slavonských dubů minimálně 3 roky. Je plné, hluboké, velice koncentrované a elegantní. Velké.
VHODNÁ JÍDLA
Grilované maso, Bistecca Fiorentina.
2.720,00 Kč
Další informace
OBLAST | Toscana, Montalcino |
---|---|
ODRŮDA | 100% Sangiovesse grosso, klonální selekce |
OBJEM | 0, 75 l |
POLOHA | Vinice na jih od Montalcina, mezi obcemi Sant´Angelo a in Colle a Castelnuovo dell'Abate. Nadmořská výška 350 m n. m., půda kamenitá – břidličná. |
VINIFIKACE | Ruční sběr hroznů do malých bedýnek, třídění, jemné pomletí a lisování, následná rmutace v dřevěných kádích s ručním promícháváním, 28 – 30 oC po dobu 26 dnů. Následná malolaktická fermentace a čiření bez filtrace. |