vino@markuzzi.cz, tel: +420 224 829 088

COLLI DI SALERNO

POPIS
Víno se lisuje z hroznů odrůd Cabernet Sauvignon, Merlot a Aglianico Taurasi z vinic pod zdmi středověkého hradu Montevetrano, které jsou majetkem rodiny Silvie Imparatových. Po ručním sběru, třídění hroznů a jemném pomletí, nazrávají hrozny 20 dní v nerezových tancích. Po vylisování víno zraje 12 měsíců v barikových sudech z dubů Nevers, Allier a Troncais, následně v láhvi. Víno má hlubokou intenzivní rubínovou barvu, má lesní vůní připomínající fialky, myrtu, višně a třešně s černým rybízem, s podtónem čokolády a máty. Skvěle integrované tříslo, harmonie mezi kyselinou, ovocem a velkou hloubkou prokazují, že je ve sklence velké víno.

VHODNÁ  JÍDLA
Červená masa, zvěřina, těstoviny, salámy, pokrmy z hub a lanýžů, vyzrálé ročníky s čokoládou a dobrým doutníkem.

2.330,00 

Další informace

OBLAST

Obec San Cipriano Picentino (Salerno), Kampánie

ODRŮDA

60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 10% Aglianico

OBJEM

0, 75 l

POLOHA

Půda středně těžká, bohatá na skelety, expozice jihozápadní, kopcovitý terén. Stáří vinic 15 let.

VINIFIKACE

Ruční třídění hroznů, dlouhá rmutace slupek, 20 dní za opatrného promíchávání, kompletní malolaktická fermentace. Zrání 8 až 12 měsíců v nových barikových sudech o velikosti 225 l. z dubů Nevers, Allier a Tronçais, poté 6 měsíců v láhvi.

BARVA

Hluboká intenzivní rubínová barva.

VŮNĚ

Lesní vůně připomínající fialky, myrtu, višně a třešně s černým rybízem, s podtónem čokolády a máty.

CHUŤ

Skvěle integrované tříslo, harmonie mezi kyselinou, ovocem a velkou hloubkou prokazují, že je ve sklence velké víno.

Stáhnout technickou kartu (PDF)

Quick Navigation
×
×

Cart