PALARI FARO
POPIS
Červené víno z autoktonních odrůd Nerello Mascalese, Cappuccio, Nocera, Acitana a Galatena. Zraje v barikových sudech a následně v láhvi. Má rubínovou barvu s granátovými reflexy, košatou vůni připomínající kardamom, červené plody a jemné koření. V chuti je teplé, přitom dynamické s neuvěřitelnou délkou a finesou.
VHODNÁ JÍDLA
K pečeným masům v bylinkách středozemního moře. Pečená masa, zvěřina, vyzrálé sýry.
1.625,00 Kč
Další informace
OBLAST | Sicílie |
---|---|
ODRŮDA | Z auktoktonních odrůd révy jako nerello, cappuccio, nocera, acitana, tignolino, galatena, calabrese. |
OBJEM | 0, 75 l |
POLOHA | Na kopcích nad vesnicí St.Stefano Briga u Messini, se nacházejí staré révy, v nadmořské výšce téměř 500 m.n.m. a pouhých 5 km od moře. |
VINIFIKACE | Fermentuje a rmutuje v malých nerezových tancích za kontrolované teploty okolo 28 – 30 °C. S ručním promícháváním rmutového klobouku. Malolaktická fermentace v dřevěných sudech. Zrání v nových barikových sudech Troncais a Allier dle potřeb ročníku, většinou kolem 18 měsíců. Poté v láhvi. Potenciál 10 let a více. |
BARVA | Jiskrná rubínová barva s granátovými reflexy |
VŮNĚ | Má plnou a intenzivní vůni po kardamonu, červených bobulích, kořenitosti, a jemném dřevu. |
CHUŤ | V chuti je suché, výrazné, sametové, se sladkými taniny. Velice dlouhé a perzistentní s překvapující pitelností. |