LA MASSA TOSCANA
Vinařství La Massa hospodaří na 27 ha vinic v jižní části obce Panzano in Chianti v údolí Conca d’Oro v nadmořské výšce 360 m.n.m. Půdy jsou zde převáženě vápenité s bohatým obsahem břidlice. Vedení révy je na jednoramenný Cordon s průměrným výnosem 0,9 kg na hlavu a hustotou výsadby 6250 keřů na hektar. Celková produkce vinařství dosahuje cca 130 000 láhví ročně.
Vinařství La Massa má historii od 15. století a v roce 1992 jej koupil napoletánec Giampaolo Motta, který významně investoval do jeho modernizace, obnovy vinic a vybudoval nádherný sklep s nejlepší možnou technologií. Giampaolo studoval enologii v Bordeaux a pracoval tam v několika slavných vinařství což zapříčinilo jeho lásku k francouzským odrůdám a eleganci, kterou úspěšně interpretuje v Panzanu. Jeho vína jsou skvělou a odvážnou kombinací francouzské noblesy, elegance a detailní ovocné jemnosti s toskánským temperamentem.