SALVIONI TOSCANA
Energický a stále veselý Giulio Salvioni udělal své první Brunello v roce 1985 a od té doby patří mezi vinařské klenoty v Montalcinu. Jeho Brunello je vyhledávané sběrateli vín a vybíravými sommeliery špičkových restaurací světa. Salvioni má vinici o rozloze 4 hektarů v lokalitě La Cerbaiola s nadmořskou výškou 420 m. m. s východní expozicí, což jsou společně s břidličnou půdou ideální podmínky pro Sangiovese, které zde dozrává do špičkové kvality. Salvioni má extrémně nízké zatížení keře s průměrnou výnosností pouhých 25hl moštu z hektaru. V nejlepších ročnících vyrábí pouze Brunello di Montalcino vždy klasického střihu, které zraje tři a půl roku v 20ti hl dubových sudech. V průměrných ročnících láhvují rovněž velice delikátní Rosso di Montalcino. Celková roční produkce je cca 12 000 láhví. Nesmíme opomenout také skvělý olivový olej, který byl původní obživou rodiny. Syn David a dcera Alessia Salvioni s velkým nadšením asistují Giuliovi a jsou zárukou budoucnosti sklepa.