Milujeme Chardonnay! Degustace pod taktovkou sommelierských hvězd
V úterý 23.6. se konečně opět vrátíme nohama na zem a vína ochutnáme společně s doprovodem malého občerstvení. Prostě degustace jak má být.
Z ušlechtilé odrůdy Chardonnay se vyrábějí ta nejslavnější vína světa a vy je můžete ochutnat za výkladu ne jednoho ale hned sedmi skvělých sommelierů. Každý z nich procestoval vinařské regiony křížem krážem a ochutnal velkou spoustu vín celého světa. Také díky tomu mají jejich komentáře váhu a nabízejí opravdový vhled do situace na vinném trhu.
Ale pozor, pro ty, kdo za námi nemohou stále nabízíme možnost degustace z bezpečí vašeho gauče v obýváku. Degustaci pro Vás natočíme a vy se na ní můžete podívat ze záznamu. Stačí jen objednat náš degustační set a zmáčknout tlačítko. Degustační balíček lahviček o objemu 0,2l je ideální do páru a objednat jej můžete zde. Bude-li Vás víc, můžete zvolit standardní formát lahví 0,75l. Degustační set lze objednat do středy 25. 6. Videozáznam zveřejníme ve čtvrtek 26.6.
Nechte se provést světem ušlechtilých vín královské odrůdy Chardonnay Ivem Dvořákem, vicepresidentem Asociace Sommelierů ČR, za účasti Kláry Kollárové DiplWSET (vinograf.cz), Pavla Bubleho (buble-vino.cz), Jan Čejky (advivum.cz), Petra Hanuše, Víta Hepnara (sommelier) a Jirky Markuzzi (markuzzi.cz).
Degustovat budeme tato vína:
IT, Manincor, Chardonnay Sophie 2018 … Petr Hanuš
IT, Marchesi di Gresy, Langhe Chardonnay 2017 … Jiří Markuzzi, Vino Markuzzi
FR, Thomas Pico – Domaine Pattes Loup, Chablis Vent d´Ange 2017 … Jan Čejka, Advivum
FR, Naudin Ferrin, Bourgogne Hautes Cotes de Nuits 2015 Clemantis – Pavel Buble, Buble-víno
FR, Domaine de la Folie, Rully 1er Cru Clos St. Jacques Monopole 2017 – Vit Hepnar, Gourmet Services
ČR, Pialek & Jager, Chardonnay Grand Orange No. 4 2015 – Klára Kollárová, Vinograf
Malé velmi typické občerstvení připraví Dušan Mackovič, šefkuchař Vinografu.
Těšit se můžete na: chipsy s parmezánem, gougeres, sýr langres a francouzskou klobásku, smažené křepelčí vejce s chřestovým salátkem a houbové risoto.
POZOR! Pokud se chcete zúčastnit osobně, tak je nutné se ▶ přihlásit ◀ a zaplatit vstupné. V ceně je zahrnuta i ochutnávka všech vín i výše zmíněno občerstvení