LA MASSA     TOSCANA


Vinařství La Massa hospodaří na 27 ha vinic v jižní části obce Panzano in Chianti v údolí Conca d’Oro v nadmořské výšce 360 m.n.m. Půdy jsou zde převáženě vápenité s bohatým obsahem břidlice. Vedení révy je na jednoramenný Cordon s průměrným výnosem 0,9 kg na hlavu a hustotou výsadby 6250 keřů na hektar. Celková produkce vinařství dosahuje cca 130 000 láhví ročně.

Vinařství La Massa má historii od 15. století a v roce 1992 jej koupil napoletánec Giampaolo Motta, který významně investoval do jeho modernizace, obnovy vinic a vybudoval nádherný sklep s nejlepší možnou technologií. Giampaolo studoval enologii v Bordeaux a pracoval tam v několika slavných vinařství což zapříčinilo jeho lásku k francouzským odrůdám a eleganci, kterou úspěšně interpretuje v Panzanu. Jeho vína jsou skvělou a odvážnou kombinací francouzské noblesy, elegance a detailní ovocné jemnosti s toskánským temperamentem.

„Giampalolo je odvážný člověk, který věřil své intuici a v srdci Chianti Classica vsadil na francouzské odrůdy a ne na tradiční Sangiovese. Jeho vína jsou velice rafinovaná a při jejich ochutnání vyvstává otázka, zda je odrůda klíčová pro vytváření teritoriální identity vín.“

JIŘÍ MARKUZZI

Services

Newsletter

Zajímá Vás, co máme nového? Chcete dostávat do emailu akční nabídky a pozvánky na degustace?

Přihlaste se k odběru newsletteru!

Informace

Obchodní podmínky

Podmínky zpracování osobních údajů

Napište nám

Kontakt

VINO MARKUZZI, s. r. o.
Haštalská 3
110 00 Praha 1

Telefon:
+420 774 157 757
+420 777 931 541

Sledujte nás na Facebooku

Services

Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

.
©2019 VINO MARKUZZI