COLLESTEFANO     MARCHE


Vinařství Collestefano se nachází v kopcovité oblasti ve vnitrozemí regionu Marche v nadmořské výšce 420 m. m. Náhorní plošina širokého údolí se táhne od jihu na sever a je chráněna umbrijskými Apeninami (1479 m. m.), které oblast oddělují od vlivu Jaderského moře. Díky tomu je zde velice chladno a sucho s výraznými teplotními rozdíly mezi dnem a nocí. Ve spojení s vápenito-písčitou půdou tvoří ideální podmínky pro pozdně dozrávající odrůdu Verdicchio di Matelica. Tato odrůda je zde pěstována již od dob Římanů a je zde považována za autochtonní.

Fabio Marchioni vyrostl v zemědělské rodině na statku Collestefano. Vystudoval enologii v Anconě. Po studiích odchází na stáže do Německa do vinařství Weingut Salwey v Keiserstuhl a do Weingut Zahringer Ecovin Heitersheim, kde se od špičkového vinaře Paulina Kopfera naučil techniku produkce biologického vinohradnictví. V roce 1998 se vrací na rodný statek, kde přesvědčil otce ke změně vedení vinice a převzal kompletní zodpovědnost za obdělávání vinohradu a výrobu vína. Po 12ti letech tvrdé práce je jeho Verdicchio považováno za referenční ve všech špičkových restauracích a vinotékách nejen v Marche a získává ty nejprestižnější národní ocenění.

„Toto vinařství jsme objevili při návštěvě Marche společně s mým otcem. Fabio Marchioni na nás udělal dojem velice milého a pracovitého člověka, který se soustředí především na vinohrad a dělá z něj jen jedno jediné víno, které je skvělým odrazem jeho půdy, místního teritoria a odrůdy.“

JIŘÍ MARKUZZI

Services

Newsletter

Zajímá Vás, co máme nového? Chcete dostávat do emailu akční nabídky a pozvánky na degustace?

Přihlaste se k odběru newsletteru!

Informace

Obchodní podmínky

Podmínky zpracování osobních údajů

Napište nám

Kontakt

VINO MARKUZZI, s. r. o.
Haštalská 3
110 00 Praha 1

Telefon:
+420 774 157 757
+420 777 931 541

Sledujte nás na Facebooku

Services

Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

.
©2019 VINO MARKUZZI