ODRŮDA: 40% Corvina, 30% Rondinella, 30% Corvinone
OBJEM: 0,75 l
POLOHA: Hrozny z kopcovitých poloh u Montecchia di Crosara.
VÝNOSNOST: 90 hl / ha
VINIFIKACE: Část hroznů se po sběru okamžik vylisuje a vyrobí se červené víno Valpolicella. To se v únoru smíchá s výlisky z nasušenou hroznů pro Amarone a znovu prokvasí. Tím se obohatí o koncentraci a extrakt. Následně zraje jeden rok v sudech.
ANALYTICKÉ HODNOTY: Alkohol 13,5 % vol, Kyselina 5,5 gr/l, Extrakt 33 gr/l
RIPASSO
VALPOLICELLA SUPERIORE, DOC
POPIS
Plná rubínová barva, hluboká vůně po třešních, višních, rybízu, koření a ovoci. V ústech intergrované, kulaté, s velkou délkou a perzistencí. Plné červené víno skvělé pitelnosti.
VHODNÁ JÍDLA
Pečená masa, grilovaná masa, zvěřina a vyzrálé sýry.
Technická karta
645,00Kč