VERDICCHIO DI MATELICA
POPIS
Fabio Marchioni vyrostl v zemědělské rodině na statku Collestefano. Vystudoval enologii v Anconě. Po studiích odchází na stáže do Německa do vinařství Weingut Salwey v Keiserstuhl a do Weingut Zahringer ecovin Heitersheim, kde se od špičkového vinaře Paulina Kopfera naučil techniku produkce biologického vinohradnictví. V roce 1998 se vrací na rodný statek, kde přesvědčil otce ke změně vedení vinice a převzal kompletní zodpovědnost za obdělávání vinohradu a výrobu vína. Po 12ti letech tvrdé práce je jeho Verdicchio považováno za referenční ve všech špičkových restauracích a vinotékách nejen v Marche a získává ty neprestižnější národní ocenění.
VHODNÁ JÍDLA
Pečené ryby, předrkmy, saláty, jemné těstoviny, rizota, plody moře.
380,00 Kč
Další informace
OBLAST | Marche, Matelica, DOC |
---|---|
ODRŮDA | Verdicchio diMatelica DOC 100% |
OBJEM | 0, 75 l |
POLOHA | Vinice 15 hektarů, biologické zemědělství, od roku 1995 certifikované IMC. Nadmořská výška 420 m n. m., půda břidličná, kamenitá. |
VINIFIKACE | Sběr ruční do malých bedýnek, rychlý transport do sklepa. Jemné lisování, pomalá fermentace za nízké teploty v nerezových tancích. Do naláhvování (únor/březen) v kontaktu s jemným kvasničním kalem, následné zrání v láhvích v kamenné jeskyni. |
BARVA | Zelené slámové barvy plné světla. |
VŮNĚ | Vůně je velmi čistá s rostlinnými tóny zázvoru a kardamomu a ovocnými tóny nezralé broskve. |
CHUŤ | Chuť v sobě spojuje typickou čerstvost Collestefano s příchutí ovoce. Dlouhá, modulovaná úprava zázvoru a sladkých mandlí. |
ANALITICKÉ HODNOTY | Alkohol 13 % vol, Kyselina 7, 5 gr/l, Extrakt 20 gr/l |