VILLA SPARINA     
PIEMONTE / GAVI


U městečka Gavi v Piemonte, na vyvýšenině „Monterotondo“ slunce, lesy a přímořský vánek od ligurského moře vytváří ideální mikroklima pro pěstování révy. Zde rodina Moccagatta založila po dlouholeté zkušenosti s vinohradnictvím vinařství VILLA SPARINA. Vinařství, které se dokázalo prosadit s tradičními víny vyrobené inovační technologií. Dnes je Villa Sparina prestižní etiketou, která zhodnocuje tradici území Gavi a Monferrato a je díky svému stylu, kvalitě a speciální láhvi nezaměnitelná s jinými víny světa.

Vinařství Villa Sparina se rozkládá na 100 hektarech, z čehož 60 ha je osázeno révou, zbylých 40 ha jsou lesy, které společně s vánkem od ligurského moře a vysokou nadmořskou výškou dávají vínům jedinečný charakter. Největší část vinic na kopcích Monterotonda je osázena odrůdou Cortese, zatímco vinice v údolí Cassinelle, jsou osázeny Dolcettem a Barberou. Duše a charakter vín Villa Sparina je dána především vlastnostmi „Monterotonda“. Nejnoblesnější bílá vína vzniklá selekcí odrůdy Cortese pochází právě odsud. Stefano Moccagatta, který po svém otci vinařství vede, je člověk rázného charakteru, který se projevuje i v jeho vínech patřících v regionu nekompromisně k nejlepším.

„Nejen díky jedinečnému tvaru láhve, ale především díky skvělé kvalitě uvnitř si Villa Sparina získala v naší zemi spoustu příznivců. Velkým zážitkem je Villu Sparinu navštívit, součástí vinařství je úžasný restaurant „La Gallina“, rodinný hotel „L’Ostelliere“ a pod vinařstvím dvě 18ti jamková golfová hřiště. Přitom všem jste pouhých 30 km od ligurské riviery. Doporučuji !

JIŘÍ MARKUZZI

Services

Newsletter

Zajímá Vás, co máme nového? Chcete dostávat do emailu akční nabídky a pozvánky na degustace?

Přihlaste se k odběru newsletteru!

Informace

Obchodní podmínky

Podmínky zpracování osobních údajů

Napište nám

Kontakt

VINO MARKUZZI, s. r. o.
Haštalská 3
110 00 Praha 1

Telefon:
+420 774 157 757
+420 777 931 541

Sledujte nás na Facebooku

Services

Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

.
©2019 VINO MARKUZZI